Borte bra, men hjemland best

Publisert 03.08.2017 11:11, oppdatert 03.08.2017 11:11 - NTB Tema - tips@stottmedia.no

Borte bra, men hjemland best

Nordmenn reiser helst i sitt eget land. Og skal de på tur, ønsker de å være aktive, få med seg kulturelle begivenheter og spise god mat. Det viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Reise: Skal du henge deg på den norske turtrenden nå på sensommeren, bør du bli i Norge, ta på deg turklær, aktivere smaksløkene og være åpen for kulturelle innslag som kan komme din vei. Ble det mye på en gang? Vi har bedt to reisevante eksperter anbefale steder i Norge som kombinerer nettopp disse trendene.

Kristin Margrethe Krohn Devold (55), administrerende direktør i NHO Reiseliv, er oppvokst med turer og friluftsliv på Sunnmøre. Hun anbefaler derfor det hun selv kaller «Sunnmøres stolteste topp». Men hun er også svært glad i musikk og skryter av en av Oslos mange brune puber, Underwater Pub. Skal det være noe attåt, skal det nemlig helst være lokalt.

Kristian B. Jørgensen, leder for Fjord Norge AS, har sitt barndomshjerte litt rundt omkring i verden. Men etter at han flyttet til Norge som 12-åring, har Jørgensen hovedsakelig bodd på Sør- og Vestlandet, blant annet i Kristiansand og i Bergen. Vestlandet er for øvrig den regionen Fjord Norge AS har hovedansvar for å markedsføre internasjonalt som ferie- ogfritidsdestinasjon. Det er derfor ikke tilfeldig at blant annet Bergen og Nordmøre kommer høyt opp på Jørgensens liste med anbefalinger – eller at sjømaten står sentralt.

Les også