Kanskje tidenes beste strategispill

Publisert 30.05.2017 09:56, oppdatert 30.05.2017 09:56 - Tekst: Andreas Bjørnbekk (Gamer.no) - tips@stottmedia.no

Kanskje tidenes beste strategispill

Dette er andre verdenskrig på Paradox' premisser.

Gamer: «Hearts of Iron IV» er et storstrategispill som utspiller seg før, under og etter andre verdenskrig. Endelig får vi gjensyn med en tidsperiode som kanskje er den mest spennende i historien. Du får mulighet til å styre verdens stater i en turbulent tidsperiode og endre historiens gang. Du må kjempe på land, til havs og i luften for å overvinne dine motstandere, og følge med på industri, handel og diplomatiske forbindelser for å sikre seieren.

Utvikler Paradox er kjent for å lage komplekse spill som krever dedikasjon. «Hearts of Iron IV» er intet unntak, og faktisk kreves det at du bruker flere timer på å lære deg spillets mange funksjoner og mekanikker. Det kan virke umulig i begynnelsen, men om du skulle klare å bestige fjellet, er det ekstremt mye som venter deg.

Med et kampsystem som krever at du holder styr på produksjon av våpen, sanking av ressurser og en vernepliktig befolkning, tilbyr «Hearts of Iron IV» svært dype mekanikker for krigføring. World Tension-mekanikken som bestemmer hvor nær verden er på randen av krig, gjør at man får forskjellige gjennomspillinger som allierte og aksemakter, siden demokratiske stater først får tilgang til visse lover og regler når man nærmer seg konflikt. At hvert stort land har et idétre som gjør at du kan spille historisk eller alternativt, gjør hver gjennomspilling unik.

Med utallige muligheter, flott musikk og grafikk, og et dypt system for krigføring og statsbygging, blir «Hearts of Iron IV» et av de beste strategispillene noensinne. Det er ingen enkel bragd.

Fakta

Spilltittel: «Hearts of Iron IV»

Utgis på: Windows, Mac, Linux

Testet på: Windows

Utgivelsesdato: 6. juni 2016

Aldersmerking: 7+ ( www.pegi.info)

Sjanger: Strategi

Utvikler/utgiver: Paradox Development Studios /Paradox Interactive

Les også