Foto: Plusstid.no

Publisert 12.09.2017 20:13, oppdatert 12.09.2017 20:13 - - tips@stottmedia.no

Langpannekake

Lei av å steke pannekaker mens resten av familien sitter og spiser? Da må du prøve denne oppskriften!

Hele familien elsker pannekaker. Jeg også. Men jeg blir som regel stående å steke, mens resten av familien spiser. Jeg ble derfor veldig glad da jeg kom over denne oppskriften til Kolonihagen. Oppskriften ligger under «skatter» i min kokebok.  Jeg har servert denne sammen med nyrørt syltetøy når huset fylles opp en lørdag formiddag, eller etter for eksempel suppe til middag.

  • Tid: 40 - 45 min
  • Porsjoner: 4-6
  • Nivå: Enkel

Ingredienser

Til en stor langpannekake trenger du:

  • 4 egg
  • 6 dl hvete- eller speltmel
  • 1 ts ekte vaniljesukker
  • 5 dl tjukkmelk evt vanlig melk
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts bakepulver
  • 1,5 dl sukker
  • 125 gram smeltet smør
  • 2 dl kaldt vann

Slik gjør du

  1. Pisk alle ingrediensene sammen til en smidig røre.
  2. Hell røren i en bakepapirkledd vanlig stor langpanne.
  3. Stek på 225 grader i ca 35 minutter til den er gylden og fin i fargen.

Tips

Denne oppskriften kan fint gjøres både grovere ved å bytte ut noe av hvetemelet med sammalt og mindre søt ved å redusere sukkermengden.
Rester av denne pannekaken er svært populært å legge i matboksen dagen etter!

Les også

annonsørinnhold
Vinn ein iPhone 7
Vinn ein iPhone 7