Foto: Arkiv

Publisert 16.05.2017 12:24, oppdatert 16.05.2017 12:24 - NTB - tips@stottmedia.no

Politiet: Ungdom pådrar seg narkotikaproblemer i russetiden

Politiet i Bergen har i forkant av russetiden mottatt en rekke bekymringsmeldinger om ungdom som introduseres for narkotika fra narkotikaselgere. 

Stoffene som er i omløp blant ungdom i Bergen er cannabis, MDMA, kokain, ecstasy og rivotril. Det er stort sett medruss, foreldre og lærere som tar kontakt med politiet.

– Hvert år ser vi ungdommer som pådrar seg narkotikaproblemer i russetiden, opplyser kommunikasjonsrådgiver i Vest politidistrikt, Gry Benedicte Halseth.

Som følge av de årlige bekymringsmeldingene har politiet i Bergen nå intensivert arbeidet mot narkotikasalg rettet mot russ. Totalt har politiet opprettet 15 saker med som knytter narkotikasalg til ungdom. Det er foreløpig 17 siktede i disse sakene.

Blant annet ble en mann i 20-årene siktet og pågrepet i midten av mai for salg av tyngre narkotiske stoffer til mindreårige og russ. Politiet tok beslag av MDMA og kokain i mannens bolig. Ifølge politiet «rullet» den siktede med russen selv om han ikke var russ. 20-åringen er varetektsfengslet. Han stiller seg uforstående til anklagene.

Det er kun en liten del av det totale russekullet som eksperimenterer med narkotika, understreker politiet.

Les også