Den 28. august 2020 ankom båten med over 700 ID.3 1ST til Møller Logistikk på Bekkelaget. De første forhåndsbestillerne vil få sin bil utlevert fra forhandler fra september og dermed er lanseringen av ID.3 1ST for alvor i gang i Norge.

– Dette er en historisk dag for alle oss som jobber med Volkswagen i Norge. Å se de første ID.3 1st bli kjørt av båten i dag markerer en milepæl for elektrisk mobilitet, sier Harald Edvardsen-Eibak, direktør Volkswagen.

–  Våre forhandlere gleder seg nå stort over å kunne invitere de første kundene til overlevering av nye ID.3 1st og til å lansere bilen for fullt, tilføyer Edvardsen-Eibak.

Båten var lastet med over 700 nye ID.3 1st. Dette er bare starten på en spennende og travel høst for alle Volkswagen-forhandlerne i hele Norge.

– Vi er svært stolte og ydmyke av at så mange har forhåndsbestilt ID.3 1st, sier Volkswagen-direktør Harald Edvardsen-Eibak. Lanseringsmodellen ID.3 1st produseres i et begrenset antall på totalt 37.000 eksemplarer, og vi har vært offensive og sikret mye biler til norske kunder, sier Edvardsen-Eibak. – Det er fortsatt mulig å sikre seg en ID.3 1st for levering i 2020, tilføyer Edvardsen-Eibak.

Priser og utstyrsnivå:

De tre utstyrsnivåene av lanseringsmodellen ID.3 er svært godt utstyrte modeller.

Modell Pris inklusive levering:

ID.3 1ST 351.900

ID.3 1ST Plus 404.000

ID.3 1ST Max 452.200

Alle priser er inkludert frakt og levering i Oslo.

ID.3 Volkswagen.no: https://www.volkswagen.no/no/biler/id3.html

Bestilling: https://butikk.vw.no/elbil/bygg-ny-bil/id-3/login

ID.3 produseres i Zwickau

ID.3 produseres ved Volkswagens rene elbilfabrikk i Zwickau hjemme i Tyskland, hvor ID.3 1st er første modell ut i Volkswagens helelektriske ID.-familie. Den første ID.3-bilen rullet av båndet 4. november 2019, og de første bilene ble produsert til intern bruk. Alle ID.3 1st til det norske markedet er produsert sommeren 2020.

Med rundt 1700 roboter, førerløse transportsystemer og helautomatiske produksjonsprosesser viser Zwickau vei for fremtidsrettet volumproduksjon av elektriske biler. Fabrikken spiller en viktig rolle i skiftet til elektrisk mobilitet. For første gang er en bilfabrikk gjort om til en ren elbilfabrikk, med investeringer på 1,2 milliarder euro. Ombyggingen ferdigstilles i løpet av året. Fra 2021, det første fulle produksjonsåret, vil 300 000 elektriske biler basert på MEB-plattformen produseres her. Fabrikken blir derfor den mest effektive elbilfabrikken i Europa og en drivkraft i omleggingen av hele Volkswagens globale produksjonsnettverk.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here