Å støtte Norwegian videre, er feil bruk av fellesskapets penger. Det mener næringsminister Iselin Nybø. Konsernsjefen i Norwegian er skuffet.

Jacob Schram har hatt et vanskelig år, og nå er fremtidsutsiktene til selskapet han leder svært dystre. Etter at den norske stat har gitt kriselån til flyselskapene, er det nå stopp. 

Schram kaller dette for en knyttneve i magen for et selskap som – i følge ham – bidrar til 18 milliarder kroner i inntekter fra turister hvert år. I en pressemelding opplyser Norwegian at de er med på å opprettholde 24 000 arbeidsplasser i forbindelse med turistindustrien. Det blir her gitt uttrykk for at en økonomisk krisepakke vil være samfunnsøkonomisk lønnsom for staten. 

Kan gå konkurs

Den samme pressemeldingen uttrykker stor usikkerhet om Norwegians fremtid. Schram påpeker at konkurrerende flyselskap fra andre land får økonomisk hjelp, og at dette konkurransevridende. Det blir ikke lagt skjul på at situasjonen nå er svært alvorlig for selskapet som i sin tid ble startet av Bjørn Kjos og makker Bjørn Kise. 

I pressemeldingen legger ikke dagens konsernsjef skjul på at vegen videre er usikker for Norwegian. 

Regjeringen på sin side viser til at det finnes generelle korona-ordninger som flyselskapene benytter seg av. 

Kursen på aksjene mandag formiddag er på 51 øre, etter et fall på 22 prosent fra børsåpning.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here